krmeni srnka

Záchranná stanice Pavlov

V severní části malebné Vysočiny v malé vesničce Pavlov nedaleko Ledče nad Sázavou najdete rozlehlý areál jediné záchranné stanice pro živočichy v kraji.  Potěší vás na 70 stálých zvířecích obyvatel expozice, můžete posedět  u rybníka a objevovat zákoutí s mokřady a jezírky. Areál stanice je ideálním výletním cílem nejen pro rodiny s dětmi.

Více než dvacítka pracovníků se tady stará o zraněná zvířata nebo opuštěná mláďata z celého regionu. Stanici mohou navštívit výletníci, kteří mají rádi přírodu, savce a ptáky. Také je oblíbeným cílem školních vzdělávacích programů a výletů. Zábavnou formou se tady dozvíte, jak jsou jednotlivé druhy zvířat ohrožené a jak je můžeme chránit, nebo co dělat, když najdete ptáče, zajíčka nebo malého ježka.

Stanici můžete navštívit o letních prázdninách denně, třikrát za den se tu konají komentované prohlídky. V květnu, červnu a v září můžete komentovanou prohlídku s ošetřovatelem absolvovat jednou za den, vždy o víkendech. V ostatních termínech je jistější si předem zavolat a domluvit se, že dorazíte. Při menším počtu návštěvníků nebo v jiných časech, než budou probíhat komentované prohlídky, dostanete papírového průvodce a můžete areál stanice objevovat vlastním tempem. V Pavlově pořádají i nejrůznější akce pro veřejnost, jako například zahajování sezóny v květnu, Den dětí v červnu nebo Netopýří noc koncem letních prázdnin.

Další informace získáte na webu stanice www.stanicepavlov.cz, na FB stránce stanice @stanicepavlov nebo na Instagramu @pavlovstanice.

 

Foto: archiv Stanice – Pavlov

Nejbližší turistické cíle

No data was found

Máme nové turistické noviny pro rok 2023

Máme nové turistické noviny