Přidat do oblíbenýchAdresa
Masarykovo nám. 12, Pelhřimov
Přednáška etnografa Jihočeského muzea v Českých Budějovicích bude věnována lidové kuchyni jihočeského venkova v 19. a 20. století. Právě prostřednictvím stravovacích návyků je možné blíže poznat každodenní život venkova – starosti i radosti jeho obyvatel, jejich jednání i myšlení. Dozvíte se nejen, jaké byly nejčastější pokrmy a nápoje našich předků, ale poznáte i pravidla selského stolovaní, skladbu jídel o svátcích během křesťanského roku i přípravu venkovských hostin, jež se konaly u příležitosti narození dítěte, svatby a pohřbu. V neposlední řadě se vyprávění zaměří i na shodu a rozdíly s lidovou kuchyní v oblasti Vysočiny.
KDE: Muzeum Vysočiny Pelhřimov
KDY: 18.2.2025 od 17 hod.

Mapa