23226_zmensene_3840px 3
Světlá nad Sázavou

Vyhlídka Skála

Vyhlídka Skála je krásné místo, které se nachází v okolí města Světlá nad Sázavou. Tato přírodní vyhlídka nabízí návštěvníkům nezapomenutelný výhled na malebné údolí řeky Sázavy a okolní lesy.

Vyhlídka je vysoká přibližně 20 metrů a nachází se na skalnatém výběžku, odkud se otevírá panoramatický výhled na okolní krajinu. Kromě úchvatného výhledu na Sázavu a okolních lesů můžete z vyhlídky spatřit také nejvyšší vrchol Železných hor – Lysou horu.

K vyhlídce Skála vede příjemná turistická trasa, která začíná v centru Světlé nad Sázavou a vede krásnou přírodou k vrcholu kopce, kde se nachází vyhlídka. Trasa je dobře značena a není příliš náročná, takže ji vládnou i méně zkušení turisté a rodiny s dětmi.

Vyhlídka Skála je ideálním místem pro piknik s rodinou či přáteli, nebo pro romantický výlet s partnerem. K dispozici jsou zde lavičky, kde si můžete odpočinout a užít si krásnou přírodu. Vyhlídka je přístupná zdarma a je otevřena celoročně, takže si ji můžete kdykoliv během roku užít.

Pokud hledáte krásné místo pro výlet v okolí Světlé nad Sázavou, vyhlídka Skála rozhodně stojí za návštěvu. Nabízí nezapomenutelný zážitek v podobě nádherného výhledu na okolí.

Nejbližší turistické cíle

Michalův_Statek_Vladimír_Kunc (5)
Pohleď

Selské muzeum Michalův statek

Zjistěte, jak se žilo našim předkům…
KOSTEL_1
Světlá nad Sázavou

Kostel sv. Václava

Dominanta Světlé nad Sázavou…
zamek_Burianova (2)
Světlá nad Sázavou

Muzeum Světelska

Za historií Světelska…
Zámek letecky - Bartůsek (14)
Světlá nad Sázavou

Zámek Světlá nad Sázavou

Zámek, který nabízí mnoho zážitků na jednom místě…

Máme nové turistické noviny pro rok 2023

Máme nové turistické noviny